Nyheter

3 juli 2024

EU-nyheter i korthet juli 2024

Tuffa förhandlingar väntar för von der Leyen för att vinna parlamentets förtroende och halvtidsutvärdering för EU:s finansieringsinstrument för utvecklingssamarbetet.
Läs mer

#eu-politik

Nyheter

5 juni 2024

Stort engagemang för världen när EU-kandidaterna debatterade hos CONCORD Sverige

Hur ska EU verka för mer jämställdhet i utrikespolitiken, växla upp arbetet för klimaträttvisa och säkra att biståndet går till fattigdomsbekämpning? Det var några av frågorna som avhandlades när CONCORD Sverige bjöd in till EU-valdebatt.
Läs mer

#civilsamhällets demokratiska utrymme #eu-politik #eu-valet #eu:s och sveriges bistånd #jämställdhet #miljö- och klimaträttvisa

Nyheter

3 juni 2024

EU-nyheter i korthet juni 2024

För mycket av EU:s biståndsbudget läggs på att hindra migration och européerna står bakom stark miljölagstiftning. Läs nyheter från EU-nivån med koppling till en rättvis och hållbar global utveckling.
Läs mer

#eu-politik

Nyheter

21 maj 2024

EU-valet 2024: Partiernas åtaganden för hållbar utveckling och mänskliga rättigheter globalt

Tre partier svarar positivt på samtliga frågor – och på ett område är alla partier överens. Läs vår enkät om hur partierna vill verka för globala rättvisefrågor, miljö och klimat, jämställdhet och bistånd på EU-nivå.
Läs mer

#agenda 2030 och samstämmighet #civilsamhällets demokratiska utrymme #eu-politik #eu-valet #eu:s och sveriges bistånd #jämställdhet #miljö- och klimaträttvisa

Nyheter

13 maj 2024

EU-nyheter i korthet maj 2024

Vi har träffat statssekreteraren, parlamentet har klubbat mandatperiodens sista beslut, och EU tecknar avtal med Libanon. Läs EU-nyheter med koppling till rättvis och hållbar global utveckling.
Läs mer

#eu-politik

Nyheter

8 maj 2024

En månad till EU-valet ­­– ladda upp med oss

Den 9 maj infaller Europadagen – samtidigt som det är precis en månad tills vi svenskar går till val till Europaparlamentet. Vi har samlat matiga länkar med intervjuer om EU:s roll som global aktör!
Läs mer

#eu-politik #eu-valet

Nyheter

2 maj 2024

Utveckling utan människor? Läckt dokument om EU:s utvecklingspolitik efter valet

EU kan vara på väg att överge fattigdomsbekämpning och mänskliga rättigheter som fokus i utvecklingspolitiken. Det avslöjar ett läckt dokument som skapat oro och ilska i det europeiska civilsamhället.
Läs mer

#eu-politik #eu:s och sveriges bistånd

Verksamhetsberättelse 2023 (2023)

År 2023 var på många sätt dystert för den som bryr sig om globala rättvisefrågor. Men plattformen fortsatte att granska politiska beslut, mobilisera våra gemensamma krafter och trycka på för en politik för rättvis och hållbar utveckling i världen. På denna sida kan du ta del av höjdpunkter ur CONCORD Sveriges verksamhet under år 2023.
Läs mer

#agenda 2030 och samstämmighet #civilsamhällets demokratiska utrymme #eu-politik #eu:s och sveriges bistånd #jämställdhet #miljö- och klimaträttvisa #verksamhetsberättelse

Nyheter

10 april 2024

EU-nyheter i korthet april 2024

Gemensam solidaritetsdeklaration från civilsamhället, EU delegerar migrationshantering till Egypten och tips om granskningar av EU-parlamentet.
Läs mer

#eu-politik

Nyheter

10 april 2024

EU-valet: Unionens största utmaningar enligt toppkandidaterna

Mycket står på spel när över 400 miljoner medborgare i 27 länder ska välja sina representanter i Europaparlamentet. Vi har frågat kandidaterna vad de ser som EU:s största utmaningar i en tid av ökande globala utmaningar och politisk osäkerhet.
Läs mer

#eu-politik

1 2 3 7