Läs om det senaste inom Agenda 2030 och samstämmighet, migration, EU:s och Sveriges bistånd, civilsamhällets demokratiska utrymme och jämställdhet, och annat relaterat till CONCORD Sveriges verksamhet.

Nyhet

31 mars 2020

71 blir 73 organisationer

Vi har glädjen att välkomna två nya medlemmar: MeSheWe och Palestinagrupperna i Sverige. De söker medlemskap för att tillsammans med andra organisationer få en starkare röst och större kunskap i påverkansarbetet. Båda organisationerna är bland annat intresserade av vårt arbete med Agenda 2030 och civilsamhällets demokratiska utrymme.
Läs mer

Nyhet

27 mars 2020

Omställning och krishantering för att stötta de mest utsatta

I sviterna av det rådande corona-utbrottet vittnar våra medlemmar om hut deras arbete försvåras och att människor de arbetar med världen över drabbas kraftigt på olika sätt. Situationen förvärras för de som redan lever under svåra förhållanden som människor i fattigdom, kvinnor, barn och människorättsförsvarare.
Läs mer

#civilsamhällets demokratiska utrymme #jämställdhet

Nyhet

19 februari 2020

Kokpunkt i EU:s budgetförhandlingar

I morgon torsdag deltar statsminister Stefan Löfven på det extrainsatta toppmötet med en enda punkt på dagordningen: EU:s långtidsbudget. Ett nytt förslag från chefsförhandlaren ligger på bordet. CONCORD Europa har granskat det och har utlyst ett ”don’t panic mode” för utrikesdelen av budgeten.
Läs mer

#eu:s budget #eu:s och sveriges bistånd

Nyhet

4 februari 2020

Kan Agenda 2030-proppen lösa politikens stuprörstänk?

I juni lägger regeringen fram en proposition för Sveriges genomförande av Agenda 2030. CONCORD Sverige hoppas att den ska ha ett helhetstänk och plats för globala utvecklingsfrågor.
Läs mer

#agenda 2030 och samstämmighet

Nyhet

4 februari 2020

Vi bevakar biståndsdebatten åt dig

Var står riksdagspartierna egentligen när det gäller storleken på biståndsbudgeten? Vi ger dig sammanställningen och en snabbkurs i vad enprocentsmålet är. Dessutom visar vi skillnaden i kronor och år mellan förslaget från partierna som ingår i januariöverenskommelsen och Moderaternas förslag.
Läs mer

#eu:s och sveriges bistånd

Nyhet

29 januari 2020

Viktiga datum våren 2020

FN:s kvinnokommissions 64:e möte, slutförhandlingar om EU:s kommande budget och kampanj om företag och mänskliga rättigheter. Det är några av vårens hållpunkter inom våra prioriterade områden. Uppdatera din kalender med viktiga datum på svensk, europeisk och FN-nivå.
Läs mer

#agenda 2030 och samstämmighet #civilsamhällets demokratiska utrymme #eu:s och sveriges bistånd #företagande och mänskliga rättigheter #jämställdhet #migration och utveckling

Nyhet

20 januari 2020

Träffa våra nya medarbetare

Tre nya ansikten är nu på plats på CONCORD Sveriges kansli. Vår verksamhetschef Cecilia Nilsson Kleffner och vår ekonom och administratör Sara Dynesius började nu i januari. Vi har även en ny policysamordnare, Henrik Halvardsson, som finns på kansliet sedan december.
Läs mer

Nyhet

18 december 2019

Sveriges röst i EU:s bistånd

En snöig novembermorgon fylldes Medelhavsmuseets hörsal med en publik som ville veta mer om hur Sverige kan påverka EU:s bistånd. Förhandlingarna om biståndsdelen i EU:s kommande långtidsbudget har i mångt och mycket präglats av EU:s migrations- och säkerhetspolitiska agenda.
Läs mer

#eu:s och sveriges bistånd

Nyhet

17 december 2019

Tack för 15-årigt värv!

Den 5 december fylldes CONCORD Sveriges lokaler med medlemmar, Sida-representanter, före detta och nuvarande styrelseledamöter som kommit för att tacka av kanslichef Magnus Falklöf. Efter 15 år lämnar han nu organisationen.
Läs mer

Nyhet

17 december 2019

Förändring krävs för att ingen ska lämnas utanför

Civilsamhällesorganisationer gör inte tillräckligt för att se till så att ingen lämnas utanför i utvecklingssamarbetet. Det var en av flera tuffa slutsatser under 2019 års upplaga av Stockholm Civil Society Days. Ta del av diskussionerna och flera tankeväckande idéer i konferensens slutrapport.
Läs mer

#agenda 2030 och samstämmighet #civilsamhällets demokratiska utrymme

1 2 3 28