Läs om det senaste inom Agenda 2030 och samstämmighet, migration, EU:s och Sveriges bistånd, civilsamhällets demokratiska utrymme och jämställdhet, och annat relaterat till CONCORD Sveriges verksamhet.

Nyheter

29 november 2021

Vem har sagt vad under hösten?

Höstens kanske mest citerade citat kommer från Greta Thunbergs uttalande inför COP26: ”Blah Blah Blah”. Men hur bra koll har du på andra mer eller mindre kraftfulla sägningar från höstens debatter?
Läs mer

Nyheter

24 november 2021

Risk att efterlängtad lag blir en besvikelse

EU-kommissionen förväntas lägga fram ett lagförslag i mars nästa år som ska tvinga företag att ta ansvar för mänskliga rättigheter och miljö i sina inköp. Det är resultatet av många aktörers mångåriga påverkansarbete. Men risken finns att lagförslaget blir tandlöst. 
Läs mer

#företagande och mänskliga rättigheter

Nyheter

23 november 2021

Välkommen till kansliet Blanka Simunkova!

CONCORD Sverige välkomnar en ny kollega till kansliet. Blanka Simunkova jobbar som controller i EU-ordförandeskapsprojektet. Vi ställde några korta frågor för att lära känna henne lite bättre.
Läs mer

Nyheter

1 november 2021

CONCORD-medlemmars förväntningar på COP26: helhetstänk, höga ambitioner och ansvarstagande ledare

Skärpta planer för utsläppsminskning och ökad klimatfinansiering är viktiga knäckfrågor på COP26. Mycket står på spel – möjligheten att klara 1,5-gradersmålet, ledares legitimitet och klimaträttvisa för de som drabbas hårdast. Det handlar också om deltagande och vilkas röster som har inflytande över besluten. Detta och mycket annat kommer CONCORD Sveriges medlemmar att bevaka under de kommande två veckorna.
Läs mer

#miljö- och klimaträttvisa

Nyheter

22 oktober 2021

Från deklaration till handling - efter COP15

På det första av två FN-möten om biologisk mångfald, COP15, antogs den så kallade Kunming-deklarationen. Den innebär ett politiskt erkännande av en av vår tids stora ödesfrågor: artdöden. CONCORD Sveriges medlemmar och deras partners kommenterar förhandlingarna hittills och vad som behöver hända nu.
Läs mer

#miljö- och klimaträttvisa

Analys

20 september 2021

Analys av höstbudgeten 2021

Budgetpropositionen 2021 innebär en större budget nästa år. Vi välkomnar många utav satsningarna, men saknar bland annat konkreta åtaganden för jämställdhetsarbetet och tilläggsmedel för klimatet.
Läs mer

#agenda 2030 och samstämmighet #biståndsbudget #biståndsdebatten #civilsamhällets demokratiska utrymme #eu:s och sveriges bistånd #jämställdhet #miljö- och klimaträttvisa

Uttalande

14 september 2021

Brev inför riksmötets öppnande september 2021

CONCORD Sverige skickade ett brev till ledamöterna inför riksmötets öppnande där vi lyfte globala frågor som berör oss alla; finansiering av agenda 2030, klimat- och demokratikris: ”Här vilar ett stort ansvar på ett rikt land som Sverige att visa vägen politiskt och bidra finansiellt.”
Läs mer

#biståndsbudget #biståndsdebatten #eu:s och sveriges bistånd

Nyheter

31 augusti 2021

Afghanistan – debatten om biståndet

Går det att ge stöd till det afghanska folket utan att samtidigt stödja den nya regimen? Läs vad ledarskribenter, civilsamhällesorganisationer och debattörer tycker vår sammanställda länksamling.
Läs mer

#biståndsdebatten #biståndsdebatten i media

Nyheter

31 augusti 2021

NY STRATEG INFÖR VALET 2022

CONCORD Sverige välkomnar en ny kollega till kansliet. Veronica Sällemark är ny strateg för kampanj och opinionsbildning inför riksdagsvalet 2022. Vi ställde fyra korta frågor för att lära känna henne lite bättre.
Läs mer

#biståndsdebatten

Nyheter

31 augusti 2021

HÖSTENS VIKTIGA DATUM

EU-politisk debatt i riksdagen och flera miljö- och klimatkonferenser i FN. Det är några av höstens hållpunkter inom de frågor CONCORD Sverige jobbar med.
Läs mer

#agenda 2030 och samstämmighet #eu:s och sveriges bistånd

1 2 3 33