Läs om det senaste inom Agenda 2030 och samstämmighet, migration, EU:s och Sveriges bistånd, civilsamhällets demokratiska utrymme och jämställdhet, och annat relaterat till CONCORD Sveriges verksamhet.

Nyhet

29 april 2021

Nya i CONCORD Sveriges styrelse

På CONCORD Sveriges årsmöte den 27 april valdes två nya ledamöter in i styrelsen; Britt-Louise Andersson från ForumCiv och Amira Malik Miller från Islamic Relief. Vi ställde tre frågor till dem båda för att lära känna dem lite bättre.
Läs mer

Nyhet

29 april 2021

Tillsammans på var sitt håll

CONCORD Sveriges Ordförande, Petra Tötterman Andorff, och Verksamhetschef, Cecilia Nilsson Kleffner, reflekterar i inledningen till Verksamhetsberättelsen för 2020 över de lärdomar och utmaningar som året bar med sig.
Läs mer

Nyhet

29 april 2021

Finansiering för utveckling krävs i krisen

Utmaningarna att finansiera en hållbar utveckling är enorma. Världen befinner sig i den största krisen sedan 1930-talets stora depression. Låginkomstländerna är hårdast drabbade av pandemins ekonomiska och sociala effekter. Världens länder träffades nyligen i FN för att diskutera agendan för finansiering av hållbar utveckling. Svenska organisationer fanns med på mötet.
Läs mer

Nyhet

27 april 2021

Ny arbetsgrupp för miljö- och klimaträttvisa

CONCORD Sverige har startat upp en ny arbetsgrupp för miljö- och klimaträttvisa. Genom gruppen vill medlemsorganisationer påverka beslutsfattare i Sverige och EU att höja sina ambitioner och utveckla handlingsplaner för klimat och biologisk mångfald. Global rättvisa, mänskliga rättigheter och jämställdhet är centrala utgångspunkter i arbetet.
Läs mer

#miljö- och klimaträttvisa #barometer #feminist policies for climate justice

Nyhet

23 april 2021

Ny vikarierande policysamordnare för jämställdhet och Agenda 2030

Vi på CONCORD Sveriges kansli har fått en ny kollega! Den 19 april började Karin Zilliacus som vår policysamordnare för jämställdhet och Agenda 2030 och samstämmighet. Vi ställde fyra korta frågor för att lära känna henne lite bättre.
Läs mer

Analys

7 april 2021

Första kvartalets biståndsdebatt

Vi sammanfattar debatten om Sveriges internationella bistånd första kvartalet 2021. Mest debatteras migrationspolitiska villkor och Moderaternas förslag om att frångå enprocentsåtagandet. Andra frågor som lyfts är demokratibistånd, global vaccinering, klimatkrisen, SRHR och barnfattigdom.
Läs mer

#biståndsdebatten

Analys

19 mars 2021

Försening av EU:s långtidsbudget kan få allvarliga konsekvenser

EU:s biståndsbudget har äntligen klubbats. Det är slutet på den väldigt försenade processen med att enas om en EU-budget för sju år framåt.
Läs mer

#eu:s budget #eu:s och sveriges bistånd

Nyhet

25 februari 2021

Bakslag för jämställdhetsarbetet på EU-nivå

Med stöd av Ungern blockerar Polen sedan en tid tillbaka olika förhandlingar på EU-nivå i protest mot skrivningar om jämställdhet. Flera av EU:s medlemsstater har markerat mot agerandet och civilsamhället i Europa oroas av utvecklingen.
Läs mer

#eu:s och sveriges bistånd #jämställdhet

Nyhet

9 februari 2021

Se upp för krafter som vill minska biståndet

Välkommen Per Olsson Fridh, ny minister för internationellt utvecklingssamarbete. Du kan göra skillnad för miljontals utsatta människor och bidra till konkreta steg på vägen för att utrota fattigdomen i världen.
Läs mer

#biståndsdebatten

Nyhet

22 januari 2021

Starkt stöd för lag om företags ansvar för mänskliga rättigheter

Idag tog utrikeshandelsminister Anna Hallberg emot 21 070 underskrifter från kampanjen Visa handlingskraft. 41 företag och 61 fackförbund och organisationer har också ställt sig bakom kampanjens krav på en lag som kräver att företag respekterar mänskliga rättigheter och miljö i all sin verksamhet.
Läs mer

#företagande och mänskliga rättigheter

1 2 3 31