Läs om det senaste inom Agenda 2030 och samstämmighet, migration, EU:s och Sveriges bistånd, civilsamhällets demokratiska utrymme och jämställdhet, och annat relaterat till CONCORD Sveriges verksamhet.

Nyhet

4 februari 2020

Kan Agenda 2030-proppen lösa politikens stuprörstänk?

I juni lägger regeringen fram en proposition för Sveriges genomförande av Agenda 2030. CONCORD Sverige hoppas att den ska ha ett helhetstänk och plats för globala utvecklingsfrågor.
Läs mer

#agenda 2030 och samstämmighet

Nyhet

4 februari 2020

Vi bevakar biståndsdebatten åt dig

Var står riksdagspartierna egentligen när det gäller storleken på biståndsbudgeten? Vi ger dig sammanställningen och en snabbkurs i vad enprocentsmålet är. Dessutom visar vi skillnaden i kronor och år mellan förslaget från partierna som ingår i januariöverenskommelsen och Moderaternas förslag.
Läs mer

#eu:s och sveriges bistånd

Nyhet

29 januari 2020

Viktiga datum våren 2020

FN:s kvinnokommissions 64:e möte, slutförhandlingar om EU:s kommande budget och kampanj om företag och mänskliga rättigheter. Det är några av vårens hållpunkter inom våra prioriterade områden. Uppdatera din kalender med viktiga datum på svensk, europeisk och FN-nivå.
Läs mer

#agenda 2030 och samstämmighet #civilsamhällets demokratiska utrymme #eu:s och sveriges bistånd #företagande och mänskliga rättigheter #jämställdhet #migration och utveckling

Nyhet

20 januari 2020

Träffa våra nya medarbetare

Tre nya ansikten är nu på plats på CONCORD Sveriges kansli. Vår verksamhetschef Cecilia Nilsson Kleffner och vår ekonom och administratör Sara Dynesius började nu i januari. Vi har även en ny policysamordnare, Henrik Halvardsson, som finns på kansliet sedan december.
Läs mer

Nyhet

18 december 2019

Sveriges röst i EU:s bistånd

En snöig novembermorgon fylldes Medelhavsmuseets hörsal med en publik som ville veta mer om hur Sverige kan påverka EU:s bistånd. Förhandlingarna om biståndsdelen i EU:s kommande långtidsbudget har i mångt och mycket präglats av EU:s migrations- och säkerhetspolitiska agenda.
Läs mer

#eu:s och sveriges bistånd

Nyhet

17 december 2019

Tack för 15-årigt värv!

Den 5 december fylldes CONCORD Sveriges lokaler med medlemmar, Sida-representanter, före detta och nuvarande styrelseledamöter som kommit för att tacka av kanslichef Magnus Falklöf. Efter 15 år lämnar han nu organisationen.
Läs mer

Nyhet

17 december 2019

Förändring krävs för att ingen ska lämnas utanför

Civilsamhällesorganisationer gör inte tillräckligt för att se till så att ingen lämnas utanför i utvecklingssamarbetet. Det var en av flera tuffa slutsatser under 2019 års upplaga av Stockholm Civil Society Days. Ta del av diskussionerna och flera tankeväckande idéer i konferensens slutrapport.
Läs mer

#agenda 2030 och samstämmighet #civilsamhällets demokratiska utrymme

Nyhet

27 november 2019

Nu samlar vi över 70 organisationer!

I november hade vi den stora äran att välkomna två nya medlemmar, Dag Hammarskjöld Foundation och Right Livelihood Foundation. Det innebär att vi nu arbetar tillsammans med 71 civilsamhällesorganisationer för en mer rättvis och hållbar värld.
Läs mer

Nyhet

22 november 2019

Cecilia Nilsson Kleffner blir vår nya verksamhetschef

Idag kan vi berätta att Cecilia Nilsson Kleffner blir ny verksamhetschef för CONCORD Sverige med start den 16 januari. Cecilia Nilsson Kleffner kommer närmast från en tjänst som policy- och påverkanschef på Diakonia.
Läs mer

Nyhet

21 oktober 2019

Dags att "Tag Plats!" går från ord till handling

Flera av våra medlemmar arbetar med att stödja organisationer och aktivister i allt svårare kontexter. Vad är svenska organisationers roll i att försvara sina samarbetspartners rätt att verka? Under två dagar i oktober samlades våra medlemmar för att diskutera hur de ska gå tillväga för att stärka civilsamhällets handlingsutrymme.
Läs mer

#civilsamhällets demokratiska utrymme

1 2 3 27