Här samlar vi aktuella nyheter, rapporter, debattartiklar, analyser och rekommendationer inom området Agenda 2030 och samstämmighet.

Nyheter

13 juni 2024

Barometer 2024 – övergripande rekommendationer

I Barometer 2024 granskar civilsamhället regeringens politik för en rättvis och hållbar global utveckling. Här kan du läsa sammanfattningen och rekommendationerna från kapitlet om handel. Här kan du läsa om de övergripande rekommendationerna.
Läs mer

#agenda 2030 och samstämmighet #barometer

Nyheter

13 juni 2024

Företags ansvar för mänskliga rättigheter, miljö och klimat – sammanfattning och rekommendationer

I Barometer 2024 granskar civilsamhället regeringens politik för en rättvis och hållbar global utveckling. Här kan du läsa sammanfattningen och rekommendationerna från kapitlet om företags ansvar för mänskliga rättigheter, miljö och klimat.
Läs mer

#agenda 2030 och samstämmighet #företagande och mänskliga rättigheter #barometer

Nyheter

13 juni 2024

Miljö- och klimaträttvisa – sammanfattning och rekommendationer

I Barometer 2024 granskar civilsamhället regeringens politik för en rättvis och hållbar global utveckling. Här kan du läsa sammanfattningen och rekommendationerna från kapitlet om miljö- och klimaträttvisa.
Läs mer

#agenda 2030 och samstämmighet #miljö- och klimaträttvisa #barometer

Nyheter

13 juni 2024

Fred och säkerhet – sammanfattning och rekommendationer

I Barometer 2024 granskar civilsamhället regeringens politik för en rättvis och hållbar global utveckling. Här kan du läsa sammanfattningen och rekommendationerna från kapitlet om fred och säkerhet.
Läs mer

#agenda 2030 och samstämmighet #barometer

Nyheter

13 juni 2024

Utvecklingsfinansiering – sammanfattning och rekommendationer

I Barometer 2024 granskar civilsamhället regeringens politik för en rättvis och hållbar global utveckling. Här kan du läsa sammanfattningen och rekommendationerna från kapitlet om utvecklingsfinansiering.
Läs mer

#agenda 2030 och samstämmighet #eu:s och sveriges bistånd #barometer

Nyheter

13 juni 2024

Handel – sammanfattning och rekommendationer

I Barometer 2024 granskar civilsamhället regeringens politik för en rättvis och hållbar global utveckling. Här kan du läsa sammanfattningen och rekommendationerna från kapitlet om handel. Internationell handel har en avgörande betydelse för länders ekonomiska utveckling genom att bland annat ge exportintäkter och tillgång till teknik och produkter. Med handeln följer såväl positiva möjligheter som risker...
Läs mer

#agenda 2030 och samstämmighet #barometer

Barometer 2024 (2024)

22 organisationer har granskat Sveriges politik för rättvis och hållbar global utveckling. Nu ger vi regeringen 90 förslag på förbättringar.
Läs mer

#agenda 2030 och samstämmighet #civilsamhällets demokratiska utrymme #eu:s och sveriges bistånd #företagande och mänskliga rättigheter #jämställdhet #miljö- och klimaträttvisa #barometer

Nyheter

13 juni 2024

Jämställdhet – sammanfattning och rekommendationer

I Barometer 2024 granskar civilsamhället regeringens politik för en rättvis och hållbar global utveckling. Här kan du läsa sammanfattningen och rekommendationerna från kapitlet om jämställdhet.
Läs mer

#agenda 2030 och samstämmighet #jämställdhet #barometer

Nyheter

21 maj 2024

EU-valet 2024: Partiernas åtaganden för hållbar utveckling och mänskliga rättigheter globalt

Tre partier svarar positivt på samtliga frågor – och på ett område är alla partier överens. Läs vår enkät om hur partierna vill verka för globala rättvisefrågor, miljö och klimat, jämställdhet och bistånd på EU-nivå.
Läs mer

#agenda 2030 och samstämmighet #civilsamhällets demokratiska utrymme #eu-politik #eu-valet #eu:s och sveriges bistånd #jämställdhet #miljö- och klimaträttvisa

Verksamhetsberättelse 2023 (2023)

År 2023 var på många sätt dystert för den som bryr sig om globala rättvisefrågor. Men plattformen fortsatte att granska politiska beslut, mobilisera våra gemensamma krafter och trycka på för en politik för rättvis och hållbar utveckling i världen. På denna sida kan du ta del av höjdpunkter ur CONCORD Sveriges verksamhet under år 2023.
Läs mer

#agenda 2030 och samstämmighet #civilsamhällets demokratiska utrymme #eu-politik #eu:s och sveriges bistånd #jämställdhet #miljö- och klimaträttvisa #verksamhetsberättelse

1 2 3 28