Aktuellt

Läs om det senaste inom våra prioriterade frågor Agenda 2030 och samstämmighet, företagande och mänskliga rättigheter, EU:s och Sveriges bistånd, civilsamhällets demokratiska utrymme och jämställdhet.

Nyheter

23 september 2022

Möt CONCORD Sveriges nya praktikanter

Hallå där Dalal Hammoud och Safia Raage, som gör praktik inom CONCORD Sveriges EU-ordförandeskapsprojekt under hösten.
Läs mer

Nyheter

19 september 2022

Klimatfinansiering – fakta och frågeställningar

Svensk och internationell klimatfinansiering är avgörande verktyg för att klara Parisavtalet och nå de Globala målen. Nu släpper CONCORD Sverige en kunskapsöversikt om klimatfinansiering.<br /> – Denna typ av data är inte så tillgänglig och det är dålig transparens kring rapporteringen så den här briefen är verkligen super! Det är intressant att följa upp rapporteringen, vilka kriterier som används och hur det skiljer sig mellan länder. Det blir en väldigt viktig fråga att följa framåt när biståndet står under hot, säger Marie Stjernquist Desatnik, sakkunnig för klimat på Naturskyddsföreningens internationella avdelning.
Läs mer

#eu:s och sveriges bistånd #miljö- och klimaträttvisa

Nyheter

15 september 2022

Efter valet 2022: Ingen ska lämnas utanför

Nu är alla röster räknade och vi har ett valresultat. I väntan på att riksdagen ska öppna och regering bildas vill vi påminna om det löfte som Sverige, liksom FN:s alla medlemsstater, har avgett; nämligen det att ingen ska lämnas utanför i arbetet mot en hållbar värld.
Läs mer

#agenda 2030 och samstämmighet #biståndsbudget #civilsamhällets demokratiska utrymme #jämställdhet #miljö- och klimaträttvisa

Nyheter

30 augusti 2022

Hlpf: Jämställdhet centralt för att nå globala målen

Jämställdhet behöver sättas i fokus för allt arbete med återuppbyggnad efter pandemin – och det behöver budgeteras för detta. Den slutsatsen drar Rashima Kwatra på RFSL efter årets högnivåmöte om de Globala målen, där mål 5 om jämställdhet var ett av de områden som sågs över.
Läs mer

#agenda 2030 och samstämmighet #jämställdhet

Nyheter

30 augusti 2022

Senaste nytt om regeringens nedskärningar i biståndet

Efter stora påtryckningar kom till slut beslutet om att återföra ytterligare 2,9 miljarder kronor till biståndsbudgeten. I den här artikeln får du en genomgång av det aktuella läget vad gäller den svenska regeringens nedskärningar i biståndet i år.
Läs mer

#biståndsbudget #biståndsdebatten #eu:s och sveriges bistånd

Nyheter

30 augusti 2022

EU-nyheter du vill ha koll på – augusti

För dig som vill hålla dig uppdaterad om vad som händer på EU-nivån: Här har vi samlat några av den senaste periodens beslut, rapporter och betänkanden på EU-nivå. Läs och få koll!
Läs mer

#biståndsbudget #eu:s budget #eu:s och sveriges bistånd

Nyheter

30 augusti 2022

Mindre nedskärningar i klimatfinansieringen än befarat

I mars aviserade regeringen stora nedskärningar i biståndet – vilket drabbade klimatfinansieringen hårt. Efter påtryckningar från civilsamhället återförs nu merparten av pengarna – men cirka 20 procent av den bilaterala klimatfinansieringen är fortfarande hotad.
Läs mer

#eu:s och sveriges bistånd #miljö- och klimaträttvisa

Nyheter

29 augusti 2022

Hon lägger i nästa växel inför EU-ordförandeskapet

Donna-Maria Maalouf brinner för civilsamhällets förmåga att lösa problem tillsammans, och ska arbeta med CONCORD Sveriges EU-ordförandeskapsprojekt.
Läs mer

#eu:s och sveriges bistånd

Nyheter

16 augusti 2022

Valet 2022: Rädda biståndet i debatter och valstugor

Inför valet 2022 är det internationella biståndet och Sveriges engagemang för jämställdhet, klimaträttvisa, demokrati och internationellt bistånd hotat. Vill du visa politikerna att vi är många som inte accepterar att Sverige vänder världen ryggen? Här finns material för att ta diskussioner med förtroendevalda i valstugor, på tidningssidor och i seminariekvällar.
Läs mer

#agenda 2030 och samstämmighet #biståndsbudget #biståndsdebatten #civilsamhällets demokratiska utrymme #eu:s och sveriges bistånd #jämställdhet #miljö- och klimaträttvisa

Nyheter

16 augusti 2022

Krister Holm är ny biträdande chef på CONCORD Sverige

Han brinner för att stärka biståndsviljan och att verka för en mer jämställd och jämlik biståndssektor. Denna vecka tillträder Krister Holm som biträdande verksamhetschef för CONCORD Sverige.
Läs mer
1 2 3 51