Aktuellt

Läs om det senaste inom våra prioriterade frågor Agenda 2030 och samstämmighet, företagande och mänskliga rättigheter, EU:s och Sveriges bistånd, civilsamhällets demokratiska utrymme och jämställdhet.

Nyheter

18 juni 2024

Låsta förhandlingar om klimatfinansiering i Bonn

Klimaträttvisa stod i centrum för årets klimatförhandlingar i Bonn. Mer pengar till klimatarbetet i utvecklingsländer efterfrågades i alla förhandlingsrum. CONCORD-kansliet och medlemmar som var på plats sammanfattar läget i några av de frågor som stod på agendan.<br /> – För många människor i det Globala Syd handlar klimatförhandlingarna inte om vackra ord på papper, utan hur de ska överleva morgondagen. Den verkligheten måste vi ta på allvar, säger Margareta Koltai på Act Svenska kyrkan.
Läs mer

#miljö- och klimaträttvisa

Nyheter

13 juni 2024

Barometer 2024 – övergripande rekommendationer

I Barometer 2024 granskar civilsamhället regeringens politik för en rättvis och hållbar global utveckling. Här kan du läsa sammanfattningen och rekommendationerna från kapitlet om handel. Här kan du läsa om de övergripande rekommendationerna.
Läs mer

#agenda 2030 och samstämmighet #barometer

Nyheter

13 juni 2024

Företags ansvar för mänskliga rättigheter, miljö och klimat – sammanfattning och rekommendationer

I Barometer 2024 granskar civilsamhället regeringens politik för en rättvis och hållbar global utveckling. Här kan du läsa sammanfattningen och rekommendationerna från kapitlet om företags ansvar för mänskliga rättigheter, miljö och klimat.
Läs mer

#agenda 2030 och samstämmighet #företagande och mänskliga rättigheter #barometer

Nyheter

13 juni 2024

Miljö- och klimaträttvisa – sammanfattning och rekommendationer

I Barometer 2024 granskar civilsamhället regeringens politik för en rättvis och hållbar global utveckling. Här kan du läsa sammanfattningen och rekommendationerna från kapitlet om miljö- och klimaträttvisa.
Läs mer

#agenda 2030 och samstämmighet #miljö- och klimaträttvisa #barometer

Nyheter

13 juni 2024

Fred och säkerhet – sammanfattning och rekommendationer

I Barometer 2024 granskar civilsamhället regeringens politik för en rättvis och hållbar global utveckling. Här kan du läsa sammanfattningen och rekommendationerna från kapitlet om fred och säkerhet.
Läs mer

#agenda 2030 och samstämmighet #barometer

Nyheter

13 juni 2024

Utvecklingsfinansiering – sammanfattning och rekommendationer

I Barometer 2024 granskar civilsamhället regeringens politik för en rättvis och hållbar global utveckling. Här kan du läsa sammanfattningen och rekommendationerna från kapitlet om utvecklingsfinansiering.
Läs mer

#agenda 2030 och samstämmighet #eu:s och sveriges bistånd #barometer

Nyheter

13 juni 2024

Handel – sammanfattning och rekommendationer

I Barometer 2024 granskar civilsamhället regeringens politik för en rättvis och hållbar global utveckling. Här kan du läsa sammanfattningen och rekommendationerna från kapitlet om handel. Internationell handel har en avgörande betydelse för länders ekonomiska utveckling genom att bland annat ge exportintäkter och tillgång till teknik och produkter. Med handeln följer såväl positiva möjligheter som risker...
Läs mer

#agenda 2030 och samstämmighet #barometer

Nyheter

13 juni 2024

Jämställdhet – sammanfattning och rekommendationer

I Barometer 2024 granskar civilsamhället regeringens politik för en rättvis och hållbar global utveckling. Här kan du läsa sammanfattningen och rekommendationerna från kapitlet om jämställdhet.
Läs mer

#agenda 2030 och samstämmighet #jämställdhet #barometer

Nyheter

5 juni 2024

Stort engagemang för världen när EU-kandidaterna debatterade hos CONCORD Sverige

Hur ska EU verka för mer jämställdhet i utrikespolitiken, växla upp arbetet för klimaträttvisa och säkra att biståndet går till fattigdomsbekämpning? Det var några av frågorna som avhandlades när CONCORD Sverige bjöd in till EU-valdebatt.
Läs mer

#civilsamhällets demokratiska utrymme #eu-politik #eu-valet #eu:s och sveriges bistånd #jämställdhet #miljö- och klimaträttvisa

Nyheter

4 juni 2024

Barometer 2024: Vår granskning av regeringens politik för hållbar global utveckling

Den 13 juni släpper CONCORD Sverige granskningen Barometer 2024, som innehåller plattformens rekommendationer för hur regeringen bör växla upp arbetet med att genomföra de Globala målen. Analysen blir förhoppningsvis användbar för regeringen som ska presentera sin rapport genomförandet i höst.
Läs mer
1 2 3 68