Aktuellt

Läs om det senaste inom Agenda 2030 och samstämmighet, migration, EU:s och Sveriges bistånd, civilsamhällets demokratiska utrymme och jämställdhet samt annat relaterat till CONCORD Sveriges verksamhet.

Nyhet

20 januari 2020

Träffa våra nya medarbetare

Tre nya ansikten är nu på plats på CONCORD Sveriges kansli. Vår verksamhetschef Cecilia Nilsson Kleffner och vår ekonom och administratör Sara Dynesius började nu i januari. Vi har även en ny policysamordnare, Henrik Halvardsson, som började jobba på kansliet i december.
Läs mer

Analys

18 december 2019

Leder enprocentsmålet till ökad korruption? Biståndsdebatten hösten 2019

Hösten 2019 har Sveriges internationella bistånd debatterats på ledar- och debattsidor runt om i landet. Minns du turerna och de vanligast förekommande argumenten? Här kommer en sammanfattning av utspel, repliker och nya utspel från september, oktober, november och december.
Läs mer

#eu:s och sveriges bistånd

Nyhet

18 december 2019

Sveriges röst i EU:s bistånd

En snöig novembermorgon fylldes Medelhavsmuseets hörsal med en publik som ville veta mer om hur Sverige kan påverka EU:s bistånd. Förhandlingarna om biståndsdelen i EU:s kommande långtidsbudget har i mångt och mycket präglats av EU:s migrations- och säkerhetspolitiska agenda.
Läs mer

#eu:s och sveriges bistånd

Nyhet

17 december 2019

Tack för 15-årigt värv!

Den 5 december fylldes CONCORD Sveriges lokaler med medlemmar, Sida-representanter, före detta och nuvarande styrelseledamöter som kommit för att tacka av kanslichef Magnus Falklöf. Efter 15 år lämnar han nu organisationen.
Läs mer

Nyhet

17 december 2019

Förändring krävs för att ingen ska lämnas utanför

Civilsamhällesorganisationer gör inte tillräckligt för att se till så att ingen lämnas utanför i utvecklingssamarbetet. Det var en av flera tuffa slutsatser under 2019 års upplaga av Stockholm Civil Society Days. Ta del av diskussionerna och flera tankeväckande idéer i konferensens slutrapport.
Läs mer

#agenda 2030 och samstämmighet #civilsamhällets demokratiska utrymme

Debatt

2 december 2019

Inga fler migranter ska dö på Medelhavet, Ylva Johansson

När Ylva Johansson nu tillträder som EU-kommissionär med ansvar för migration och inre säkerhet innebär det en chans att göra avtryck i en av vår tids största samhällsfrågor. En av hennes viktigaste uppgifter blir att skydda rättigheterna för människor på flykt och att lösa de låsningar i EU:s politik som bidrar till att människor dör på Medelhavet, skriver 15 av våra medlemmar i Göteborgs-Posten.
Läs mer

#migration och utveckling

Nyhet

27 november 2019

Nu samlar vi över 70 organisationer!

I november hade vi den stora äran att välkomna två nya medlemmar, Dag Hammarskjöld Foundation och Right Livelihood Foundation. Det innebär att vi nu arbetar tillsammans med 71 civilsamhällesorganisationer för en mer rättvis och hållbar värld.
Läs mer

Nyhet

22 november 2019

Cecilia Nilsson Kleffner blir vår nya verksamhetschef

Idag kan vi berätta att Cecilia Nilsson Kleffner blir ny verksamhetschef för CONCORD Sverige med start den 16 januari. Cecilia Nilsson Kleffner kommer närmast från en tjänst som policy- och påverkanschef på Diakonia.
Läs mer

Analys

31 oktober 2019

10 myter om internationellt bistånd

Under hösten har det internationella biståndet diskuterats på många ledar- och debattsidor. Bland argumenten sprids också en del myter om biståndet som vi tycker behöver redas ut. Därför klargör vi nu de tio vanligaste missuppfattningarna.
Läs mer

#eu:s och sveriges bistånd

Nyhet

21 oktober 2019

Dags att "Tag Plats!" går från ord till handling

Flera av våra medlemmar arbetar med att stödja organisationer och aktivister i allt svårare kontexter. Vad är svenska organisationers roll i att försvara sina samarbetspartners rätt att verka? Under två dagar i oktober samlades våra medlemmar för att diskutera hur de ska gå tillväga för att stärka civilsamhällets handlingsutrymme.
Läs mer

#civilsamhällets demokratiska utrymme

1 2 3 46