Nyheter

31 augusti 2021

NY STRATEG INFÖR VALET 2022

#biståndsdebatten

CONCORD Sverige välkomnar en ny kollega till kansliet. Veronica Sällemark är ny strateg för kampanj och opinionsbildning inför riksdagsvalet 2022. Vi ställde fyra korta frågor för att lära känna henne lite bättre.

1. Hur känns det nya jobbet så här långt?

Det känns fantastiskt roligt att få komma igång med arbetet tillsammans med kansli, referensgruppen inför valet 2022 och CONCORD Sveriges medlemmar. Engagemanget inför valåret 2022 är stort, vilket jag ser som otroligt positivt och något vi ska ta vara på. Nu bygger vi upp strukturerna för valarbetet och jag känner att vi kommer att gå in i valåret väl förberedda med goda möjligheter att påverka opinionen.  

2. Berätta lite om dig själv, vem är du?

En nyfiken och engagerad person med ett hjärta som brinner extra mycket för fredsfrågor, jämlikhet och jämställdhet. 
Jag har arbetat och engagerat mig i flera av CONCORD Sveriges medlemsorganisationer och kommer senast från Svenska FN-förbundet. Jag har tidigare studerat och bott i bland annat Myanmar, Mexiko och Palestina. Jag har också lett studentrörelsens arbete när jag var ordförande för en av de huvudsakliga organisationerna på området.

3. Vad tar du med dig för tidigare erfarenheter som du tror kan bidra till CONCORD Sveriges verksamhet?

Jag kan sakfrågorna och har arbetat med opinionsbildning och påverkansarbete på flera av medlemsorganisationerna. Utöver det har jag haft flera uppdrag som både chef och ledare vilket gör mig väl förberedd för att samordna vårt gemensamma arbete. Att ha bott och verkat utomlands och att ha tagit del av biståndsprojekt på plats är dessutom värdefullt för att förstå hur ett effektivt och modernt bistånd ser ut i praktiken. 

4. Finns det något som de flesta inte vet om dig?

Nobelfestens mediabevakning har inte rapporterat om mina klänningar lika frekvent som de har rapporterat om kungligheternas – men trots att jag inte prytt förstasidorna så har jag ändå haft förmånen att delta under Nobelbanketten. Hur var det då? Maten var supergod, glasen blev snabbt tomma och underhållningen storslagen. Fem av fem Nobelmynt!