Framsida av slutrapporten från Stockholm Civil Society Days

Slutrapport från Stockholm Civil Society Days

2019

Civilsamhällesorganisationer gör inte tillräckligt för att se till så att ingen lämnas utanför i utvecklingssamarbetet. Det var en av flera tuffa slutsatser under 2019 års upplaga av Stockholm Civil Society Days. Ta del av diskussionerna och flera tankeväckande idéer i konferensens slutrapport.

Under två fullspäckade dagar diskuterades nya sätt för civilsamhället att bli bättre på att inkludera fler i arbetet med att nå Globala målen för hållbar utveckling. På plats var svenska och internationella organisationer, beslutsfattare och tjänstepersoner från UD och Sida.

Under dagarna blandades expertpaneler och seminarier med vittnesmål från engagerade människorättsförsvarare och aktivister från hela världen. Slutrapporten uppmanar organisationer i civilsamhället att bli bättre på att arbeta tillsammans. Hur bygger vi en gemensam berättelse om det civila samhället? Många av deltagarna tyckte inte att organisationer i civilsamhället utmanar sig själva tillräckligt för att verkligen arbeta med att ingen ska lämnas utanför. Vad händer om vi lämnar vår bekvämlighetszon för att hitta nya former av partnerskap? Läs mer om detta i slutrapporten.

Läs även en sammanfattning av huvudbudskap från organisationer som deltog vid konferensen.

Om Stockholm Civil Society Days

Stockholm Civil Society Days är en återkommande konferens som i år fokuserade på civilsamhällets roll för att ingen ska lämnas utanför i arbetet med Agenda 2030. Konferensen arrangerades av CONCORD Sverige och Sida.

Hela programmet och alla talare finns på konferensens hemsida stockholmcivilsocietydays.se. Där kan du också se livesändningen från dagarna i efterhand.