Nyheter

10 juni 2021

Ny vikarierande Policysamordnare

Vi på CONCORD Sveriges kansli har fått en ny kollega! Den 1 juni började Ida Ragnarsson som vår policysamordnare. Vi ställde fyra korta frågor för att lära känna henne lite bättre.

1. Hur känns det nya jobbet så här långt?

Det känns kul! Jag har lärt mig massor redan, både av att vara (relativt) ny i en organisation och av mina kompetenta expertkollegor. Jag erkänner att jag får googla en del förkortningar, namn och sammanhang eftersom jag inte kommer direkt från en policytjänst och tempot är högt – men det är mitt bästa element

2. Berätta lite om dig själv, vem är du?

Jag är en lantis, vars hjärta brinner för global utveckling, civilsamhället och mänskliga rättigheter.  

3. Vad tar du med dig för tidigare erfarenheter som du tror kan bidra till CONCORD Sveriges verksamhet?

Jag har jobbat på två av Concords medlemsorganisationer, som båda är plattformar (ForumCiv och LSU). Därifrån har jag mycket med mig kring hur det samlande arbetet kan se ut och fungera. Jag sitter sedan ett halvår tillbaka i Concord Europas styrelse och hoppas kunna göra kopplingarna till EU lite tydligare och bättre. Och såklart, jag har suttit i Concord Sveriges styrelse i fyra år. Det är en erfarenhet som gör att jag kan ha lite kortare startsträcka.

4. Vad gör du helst en solig dag i början av juni?

Jag skulle vilja säga ”ligga i en solstol och läsa en bok”, men det känns mer som någon slags ouppnåelig dröm. Jag gissar mer på ”rensa ogräs, plantera saker i min trädgård, gulla med/jaga mina höns och mitt minsta barn när de gräver på fel ställe, spela barnbadminton, dricka väldigt mycket kaffe, och sen cykla till en badsjö”.