Nyhet

22 november 2019

Cecilia Nilsson Kleffner blir vår nya verksamhetschef

Idag kan vi berätta att Cecilia Nilsson Kleffner blir ny verksamhetschef för CONCORD Sverige med start den 16 januari. Cecilia Nilsson Kleffner kommer närmast från en tjänst som policy- och påverkanschef på Diakonia.

– Jag ser mycket fram emot att ta mig an uppdraget att leda CONCORD Sverige. Det finns en enorm styrka i att samla 71 organisationer med djup kunskap om utvecklingssamarbete och globala frågor och med partners över hela världen, säger Cecilia Nilsson Kleffner.

Beslutet om ny verksamhetschef togs på ett extrainsatt styrelsemöte idag torsdag 21 november.

– I Cecilia får CONCORD en erfaren och lyhörd chef med gedigen kunskap om verksamhetsutveckling och utvecklingspolitik. Vi är mycket glada att ha kunnat rekrytera henne och är övertygade om att hon kommer att leda och utveckla CONCORD till en än mer relevant plattform för de nu över 70 medlemsorganisationerna, säger vice ordförande Ida Ragnarsson.

På dagens extrainsatta styrelsemöte beslutades också att Ida Ragnarsson, Forum Syd, tar över ordförandens uppgifter i CONCORD Sveriges styrelse fram till årsmötet i vår. Avgående ordförande Georg Andrén blir som bekant landshövding i Värmland i början av december.