Jobbannons

27 november 2018

Världsnaturfonden WWF: Content manager – föräldravikariat

Sista ansökningsdag: 21 december, 2018

Plats: Solna

Världsnaturfonden WWF söker nu en content manager som vikarie för en av våra medarbetare som går på föräldraledighet i mars. Tjänsten består i att ansvara för innehållet på delar av vår externa webbplats samt i sociala medier, t ex Facebook och Instagram.

Som content manager planerar och koordinerar du produktionen av innehåll i form av text, bild, animeringar och video och ansvarar för att innehåll synkroniseras och paketeras för olika kanaler och målgrupper. Du skriver också själv inlägg och är därför en fena på att uttrycka dig för webb och sociala kanaler. För att utveckla och vårda WWFs varumärke säkerställer du samstämmighet i tonalitet och att varumärkets värdegrund respekteras och genomsyrar utryck i såväl text som bild.

Du jobbar nära tillsammans med kollegor på Kommunikationsavdelningen där du ingår, men även med kollegor på Insamling & Givarservice samt med experter på våra sakavdelningar. I arbetet igår även att utveckla sociala mediearbetet och implementera detta i organisationen.

Du ingår i WWFs kommunikationsavdelning på tolv personer och kommer att arbeta med WWFs hjärtefrågor – att bevara biologisk mångfald och att minska de ekologiska fotavtrycken (klimat), så att människor kan leva i harmoni med naturen.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att:

  • göra nyhetsvärdering och ta fram intressanta uppslag från WWFs arbete i Sverige och i det globala nätverket för webb och sociala kanaler.
  • planera och koordinera inlägg lång- och kortsiktigt i sociala mediekalendariet tillsammans med kollegor från Kommunikationsavdelningen och Insamling & Givarservice
  • själv skriva och producera innehåll för webb och sociala kanaler
  • mäta, utvärdera och analysera våra insatser i sociala medier samt sköta omvärldsbevakning av WWF och våra intresseområden
  • ansvara för det sociala medieinnehållet i kampanjer och kommunikationsprojekt, inklusive faktagranskning
  • planera, genomföra och följa upp innehåll och projekt enligt projektplan
  • ansvara för att budget för innehållet i kampanj/projekt efterföljs
Läs mer och ansök