Jobbannons

4 juli 2018

Svenska Afghanistankommittén: Landchef till Sverigekontoret

Vår landchef går vidare till nya uppdrag så nu söker vi dig som har gedigen erfarenhet av och kunskap om bistånd, internationellt utvecklingssamarbete och svenska civilsamhället samt stor vana av att leda en organisation. Du ska ha arbetat som chef över chefer tidigare och ha goda ledaregenskaper.

Du ska ha lätt för att skapa och utveckla kontakter såväl inom organisationen som externt. Du ska ha förmåga att inspirera medarbetare för att kunna driva arbetet framåt och även vara bra på att kommunicera SAKs verksamhet i skrift och muntligt i officiella sammanhang.

SAK har i vår nya strategiska plan 2018-2021 tagit fram ett eget målområde för organisationsutveckling och en av landchefens viktiga uppgifter blir att, tillsammans med landchefen i Afghanistan, utveckla internorganisationen för att uppnå dessa mål. Vår föreningsstyrelse har även tillsatt en grupp som ser över hur vår medlemsorganisation kan utvecklas, och som landchef förväntas du vara en nyckelperson i att leda föreningsorganisationen i den riktning som årsmötet 2019 fattar beslut om.

Du förväntas också göra återkommande besök till vår verksamhet i Afghanistan.

Sista ansökningsdatum: 12 augusti 2018

Läs mer och ansök