Jobbannons

4 juli 2018

Svenska Afghanistankommittén: Chef till enheten för biståndssamordning

I och med att vår chef för biståndssamordning går vidare till nya uppdrag söker vi en ny chef med gedigen erfarenhet av och kunskap om bistånd och internationellt utvecklingssamarbete. Då vi samtidigt passar på att renodla tjänsten så förväntar vi oss att du har ett stort intresse för och erfarenhet av programutveckling.

Du ska ha arbetat som chef tidigare och ha goda ledaregenskaper. Du ska ha lätt för att skapa och utveckla kontakter såväl inom organisationen som externt. Du ska ha förmåga att inspirera kollegor för att kunna driva arbetet framåt och även vara bra på att kommunicera SAKs verksamhet i skrift och muntligt i officiella sammanhang.

Enheten för biståndssamordning på kansliet i Stockholm syftar till att säkerställa goda relationer med finansiärer i Sverige, samordna processer för planering och resultatrapportering för hela organisationen samt ge stöd till program- och metodutveckling. Du förväntas ha en aktiv roll i över övergripande programutveckling. Enheten ska också följa och analyserara utvecklingen i Afghanistan och inom internationell utveckling samt bidra till organisationens policy- och påverkansarbete, framförallt i Sverige och Europa.

Två programhandläggare arbetar på enheten. Arbetet bedrivs i nära samarbete med funktionerna för planering, M&E, mänskliga rättigheter och jämställdhet, civila samhället och påverkansarbete vid kontoret i Kabul.

Sista ansökningsdatum: 12 augusti 2018

Läs mer och ansök