Jobbannons

6 juli 2018

Naturskyddsföreningen: Jordbruksexpert

Vill du vara med och påverka svenska jordbrukets framtid? Vi på Naturskyddsföreningen söker nu en sakkunnig inom området jordbruk med inriktning mot ekologiskt jordbruk, bekämpningsmedel och jordbrukspolitik. Naturskyddsföreningen är Sveriges största miljöorganisation med 226 000 medlemmar.

Uppgifter och roll

I rollen som jordbruksexpert ingår politiskt påverkansarbete – både nationellt och på EU-nivå, stöd till medlemmar och nätverk, kunskapsspridning och opinionsbildning både internt och externt. Du kommer också delta i nationella råd och arbetsgrupper, svara på remisser och företräda föreningen på konferenser och möten. Du förväntas också ta ett stort ansvar för innehållet i föreningens kommunikation gentemot beslutfattare, medlemmar och allmänhet.

Detta innebär att ta fram underlag och rapporter, stötta Naturskyddsföreningens ledning med sakkompetens, hålla föredrag, delta i nationella och regionala dialogforum och driva påverkansarbete både politiskt och kommunikativt

För tjänsten är det viktigt att du har en gedigen jordbruksbakgrund samt att du har erfarenhet av att arbeta med politiskt påverkansarbete för ett hållbart jordbruk. Du kommer att vara placerad på rikskansliet i Stockholm och som sakkunnig vara en del av avdelningen för Hav, jordbruk och miljögifter som består av 12 personer och arbetar med både nationella och globala frågor. Du rapporterar till vår chef för Hav, jordbruk och miljögifter. Du kommer även att ha ett nära samarbete med våra andra avdelningar.

Du som söker tjänsten ska uppfylla följande krav:

  • Djupa kunskaper inom agronomi och biologi förvärvade exempelvis genom egen forskning eller genom motsvarande arbetslivserfarenhet.
  • Erfarenhet av att värdera forskningsunderlag och ständigt ompröva slutsatser utifrån aktuell forskning.
  • Kunskap om det politiska arbetet med jordbruks- och miljöfrågor i Sverige och inom Europa.
  • Intresse för, och erfarenhet av, förändringsarbete och politisk påverkan.
  • God social kompetens och samarbetsförmåga
  • Välorganiserad och strukturerad, med dokumenterad erfarenhet av att planera och strukturera ditt egna arbete.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Sista ansökningsdag: 26 augusti 2018

Läs mer och ansök