Jobbannons

6 februari 2019

KFUM Sverige: Internationell sekreterare

Sista ansökningsdag: 27 februari, 2019

Plats: Stockholm

Som internationell sekreterare för KFUM Sverige blir du en del av en världsomfattande ungdoms- och kvinnorättsrörelse med 175 års stolt erfarenhet av att stärka unga människor och skapa ett starkare, varmare och mer jämställt samhälle. Tillsammans finns de två rörelserna YMCA och YWCA i 130 länder och samlar mer än 70 miljoner människor. I Sverige har KFUM-rörelsen ca 45 000 medlemmar och 150 anslutna medlemsföreningar.

KFUM har en enkel grundfilosofi: Vi tror att alla människor, inte minst unga, har behov av fysisk aktivitet, ökad kunskap och tid för reflektion för att kunna utvecklas och må bra. Vår logotyp, den röda triangeln, symboliserar dessa tre byggstenar – Body, Mind & Spirit. Därför arbetar vi för att skapa mötesplatser där unga människor kan utvecklas till sin fulla potential.

KFUM Sverige har historiskt alltid arbetat med internationella utvecklingsfrågor. Det övergripande målet med våra internationella samarbeten är att utveckla rörelsen globalt för att stärka unga människors rättigheter lokalt.

Som internationell sekreterare kommer du att ansvara för samordning och utveckling av våra pågående samarbeten med partnerorganisationer i Palestina, Belarus och Ukraina. På sikt kommer KFUM Sverige utveckla en ny internationell strategi, vilket kan påverka vilka länder och vilka program vi har. Den kommer att baseras på vår nationella strategi What we want.

ARBETSUPPGIFTER

  • Projekthandläggning inklusive resultat- och finansiell uppföljning, handledning, riskbedömning,sammanställning av rapporter och ansökningar kontakt med ramorganisationer och övriga finansiärer
  • Löpande kontakt med partners inklusive partnerbesök.
  • Strategisk utveckling av den internationella verksamheten för KFUM Sverige tillsammans med kollegor och förtroendevalda.
  • Representera KFUM i externa forum kopplade till utvecklingsfrågor.
  • Samverkan med civilsamhällets organisationer och den internationella YMCA och YWCA-rörelserna inom ramen för frågor relaterade till internationellt utvecklingssamarbete.

Du kommer ha ett nära samarbete med KFUMs internationella sekreterare med ansvar för KFUM Sveriges samarbeten i Afrika.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse med 6 månaders provanställning.

Läs mer och ansök