Jobbannons

11 mars 2019

Fairtrade Sverige: ansvarig medlemsorganisationer

Sista ansökningsdag: 1 april, 2019

Plats: Stockholm

Är du en driven Change Maker? Tycker du om att nätverka och ser värdet av strategiska samarbeten? Vill du påverka så att fler svenska organisationer och konsumenter bidrar till att odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom kan få bättre arbets- och levnadsvillkor? Då har vi jobbet för dig.

Fairtrade Sverige arbetar med att öka kännedomen och kunskapen om Fairtrades verksamhet och certifiering, främst genom kampanj- och kommunikationsarbete. Detta gör vi bland annat genom våra idébärare, där våra medlemsorganisationer är en viktigt del.

I rollen som ansvarig för våra medlemsorganisationer är dina främsta arbetsuppgifter att skapa nya och hållbara samarbeten samt värva nya medlemsorganisationer. I uppdraget ingår t ex operativt kommunikations-, kampanj- och påverkans¬arbete samt att genomföra workshops och föreläsningar inom Fairtrades verksamhetsområden. Du behöver kunna se och skapa möjligheter tillsammans med våra medlemsorganisationer samt driva och leda arbetet så att möjligheterna genomförs.

För att lyckas i uppdraget behöver du vara driven, strukturerad, självgående och ansvarstagande. Du är bra på att samarbeta och skapa goda relationer både internt och externt samt har en god kommunikativ förmåga. Vi förutsätter att du delar Fairtrades värdegrund och det är en fördel om du har arbetat med utvecklings-, hållbarhets- eller konsumentfrågor tidigare.

Läs mer och ansök