Senaste nytt om EU-ordförandeskapet

Nyheter

29 november 2022

Hon bevakar EU: politiken är inte särskild från den svenska politiken.

– Ordförandeskapet handlar om möjligheten att kunna prioritera särskilda frågor.<br /> Det säger Sigrid Melchior, frilansjournalist i Bryssel som bevakar EU- och Europapolitiken.
Läs mer

Nyheter

1 november 2022

IOGT-NTO:s tips för att bli bättre på att påverka i EU

- Att påverka EU är lättare än man tror! Mitt tips är att börja med en fråga och försöka förstå den fullt ut. <br /> Det säger Emil Juslin som jobbar som politisk sekreterare i EU-frågor för IOGT-NTO.
Läs mer

Nyheter

26 september 2022

Vilka frågor är viktiga för CONCORD Sverige under EU-ordförandeskapet

CONCORD Sverige samlar 81 organisationer, med målet att påverka Sveriges och EU:s utvecklingspolitik för en hållbar och fredlig värld utan fattigdom och orättvisor. Här kan du läsa om vilka frågor CONCORD Sverige driver gentemot den svenska regeringen under EU-ordförandeskapet.
Läs mer

#agenda 2030 och samstämmighet #civilsamhällets demokratiska utrymme #eu:s och sveriges bistånd #företagande och mänskliga rättigheter #jämställdhet #miljö- och klimaträttvisa

Nyheter

20 september 2022

Driv ett informationsprojekt om EU:s roll i världen!

Kan din organisation öka allmänhetens kunskap om Sveriges ordförandeskap i EU och dess betydelse för globala frågor, bistånd och Agenda 2030? Eller vill du hjälpa andra organisationer att engagera sig i EU-politik? Nu kan medlemmar i CONCORD Sverige söka projektfinansiering.
Läs mer

#eu:s och sveriges bistånd #stöd om eu-bidrag