Jobbannons

15 mars 2019

Ekumeniska följeslagarprogrammet i Palestina och Israel: följeslagare

Sista ansökningsdag: 29 april, 2019

Plats: Israel och Palestina

Vill du sprida medmänsklighet under konflikt och ockupation? Är du skicklig på att informera och inspirera, och vill verka för rättvisa och fred? Då kan du vara en av dem vi nu söker för att sända ut som ekumeniska följeslagare till Palestina och Israel.

Som följeslagare vistas man under tre månader i Israel och Palestina på någon av programmets sju placeringar som arvoderad frivillig. På plats arbetar och bor man i internationella team med människor med blandade åldrar och bakgrunder, vilket ställer höga krav på flexibilitet och anpassningsförmåga.

Rekryteringsdagen 27 maj är obligatorisk för de som vill åka ut på uppdraget. Inför uppdraget utbildas och tränas följeslagarna i Sverige och i Jerusalem, utbildningen 13 september(eftermiddag), 14 och 15 september samt 23-28 september är obligatorisk.

I fält samlar följeslagarna sedan information och skriver rapporter för att i sina hemländer sprida kunskap om vad som händer i området, och för att öka engagemanget för fred och stärka folkrätten. Efter hemkomst genomför följeslagaren ett obligatoriskt informationsarbete, där den sökandes egna nätverk har stor betydelse.

Vi söker följeslagare till två omgångar, utresa cirka 14 oktober 2019 till 14 januari 2020 och utresa cirka 3 januari till 3 april 2020.

Läs mer och ansök