Jobbannons

3 december 2018

Afrikagrupperna: Ekonom

Sista ansökningsdag: 2 januari, 2019

Plats: Stockholm

Som ekonom på Afrikagrupperna arbetar du med löpande bokföring och ekonomiadministration, samt utveckling och implementering av ekonomiska rutiner. Du är en del i det team som hanterar organisationens ekonomi och har kollegor både i Stockholm och i Johannesburg.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av löpande bokföring, budgetarbete, bokslut, löne- och pensionshantering, utlandsbetalningar, rese- och VISA-korts-räkningar, rapportering till finansiärer, samt en del övrig ekonomiadministration. Det är en fördel om du har erfarenhet av finansiell administration av Sida-finansierade projekt.

I denna tjänst ser vi att du trivs med ett strukturerat arbetssätt och är noggrann, samt är bekväm med att ta de initiativ som behövs på mindre arbetsplatser. Vi ser att du har erfarenhet av att arbeta med liknande arbetsuppgifter. Eftersom du kommer att ingå i ett team med medarbetare utanför Sverige behöver du ha goda kommunikativa förmågor och goda kunskaper i både svenska och engelska. Tjänsten kan komma att innebära resor.

Vi erbjuder dig

På Afrikagrupperna värdesätter vi våra medarbetade högt och anser att det är viktigt att Afrikagruppernas värderingar och ledord speglas även i vår organisation. Därmed tillämpar Afrikagrupperna en solidarisk lönesättning som gäller för samtliga anställda där vi har en gemensam ingångslön som ökar i takt med anställda år inom organisationen.

Afrikagrupperna tror på god balans mellan arbetstid och fritid och tillämpar därför 35 timmars arbetsvecka vid heltidsarbete, samt erbjuder våra anställda 32-34 semesterdagar (ökningen sker samma år du fyller 40 år). Utöver detta erbjuder vi flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag på 3000 kr och regelbundna hälsokollar. Vi följer kollektivavtalet för Ideella Organisationer mellan KFO och Unionen.

Läs mer och ansök