Jobbannons

14 maj 2019

Afrikagrupperna: Policyrådgivare

Sista ansökningsdag: 2 juni, 2019

Plats: Stockholm

Afrikagrupperna är en solidaritetsorganisation som arbetar för en värld där alla människor har lika rättigheter och möjligheter att påverka sin vardag och framtid. Afrikagrupperna samarbetar med organisationer i Angola, Moçambique, Namibia, Sydafrika och Zimbabwe och stödjer kampen för ett fritt Västsahara.

Afrikagrupperna är en medlemsbaserad organisation och har lokalgrupper runtom i Sverige som är engagerade inom aktivism och insamling. På kontoren är vi 25 anställda, verksamma i Stockholm och Johannesburg.

Om tjänsten

Du ansvarar för att leda och utveckla Afrikagruppernas kunskap, verksamhet och påverkansarbete inom frågor som rör mänskliga rättigheter med fokus på levnads- och arbetsvillkor, naturresurser och företag. I den här tjänsten kommer du arbeta med frågor som levnads- och arbetsvillkor vid utvinning av naturresurser och bedriva påverkansarbete med fokus på företags agerande och staters ansvar för de mänskliga rättigheterna.

Du är sakkunnig inom företags påverkan på mänskliga rättigheter med fokus på naturresurser i södra Afrika och globalt. Du bistår med underlag och material inom temat till hela organisationen och är ansvarig för att utveckla och förmedla dina sakkunskaper. Du driver påverkansarbete i Sverige och EU i samarbete med relevanta organisationer och deltar på seminarium, i paneler och liknande, och nätverkande är en naturlig del av ditt arbete. Du har också ett nära samarbete med programhandläggarna i södra Afrika och Afrikagruppernas partnerorganisationer. Tillsammans med teamet och ledningsgruppen följer du upp verksamheten och har en aktiv roll i att utveckla verksamheten strategiskt inom ditt sakområde samt i planering, ansökning och rapportering.

För den här tjänsten ser vi att du har erfarenhet av att arbeta med påverkansarbete och/eller utvecklingssamarbete. Du har god samarbetsförmåga och får gärna ha arbetat i olika samarbetsformer. Vi ser att du har en god analytisk förmåga och är nyfiken och engagerad i din arbetsroll. Du trivs med att prata inför folk och gillar att ta egna initiativ.

Praktisk information 

Omfattning: Heltid.
Placering: Stockholm. Regelbundna resor ingår i tjänsten.
Startdag: Vikariat 5 augusti (eller enligt ök) till 31 jan 2021 med möjlighet till tillsvidareanställning.
Lön: Afrikagrupperna tillämpar solidarisk lönesättning med en fast lönetrappa. Ingångslön på 32 880 SEK.
Kollektivavtal: Afrikagruppernas anställda omfattas av kollektivavtal för Ideella Organisationer mellan KFO och Unionen.

Afrikagrupperna tror på god balans mellan arbetstid och fritid och tillämpar därför 35 timmars arbetsvecka vid heltidsarbete, samt erbjuder våra anställda 32-34 semesterdagar (ökningen sker samma år du fyller 40 år).