Jobbannons

14 maj 2019

Afrikagrupperna: Kommunikatör

Sista ansökningsdag: 27 maj, 2019

Plats: Stockholm

Afrikagrupperna är en solidaritetsorganisation som arbetar för en värld där alla människor har lika rättigheter och möjligheter att påverka sin vardag och framtid. Afrikagrupperna samarbetar med organisationer i Angola, Moçambique, Namibia, Sydafrika och Zimbabwe och stödjer kampen för ett fritt Västsahara.

Afrikagrupperna är en medlemsbaserad organisation och har lokalgrupper runtom i Sverige som är engagerade inom aktivism och insamling. På kontoren är vi 25 anställda, verksamma i Stockholm och Johannesburg.

Om tjänsten

Som kommunikatör är du ansvarig för att utveckla och effektivisera Afrikagruppernas externa kommunikation. Du planerar, genomför och utvärderar våra kommunikationsinsatser och behöver därför ha tidigare erfarenhet av att arbeta med både strategiska som operativa uppgifter. I arbetet ingår såväl målgruppsanpassad textproduktion till testning, mätning och analys.

Du ansvarar för digital kommunikation, press- och mediaarbete och produktion av informationsmaterial och vår tidning Agera. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av insamlingskommunikation då du bland annat kommer att ansvara för utvecklingen av vår digitala insamling. Som ansvarig för vår webb är erfarenhet och kunskaper i WordPress ett krav. Vi kommer att påbörja ett arbete med att utveckla hemsidan i år, så kunskap om detta är mycket meriterande.

Kommunikation är en grundläggande del i vårt utvecklingssamarbete och ett nära samarbete med såväl våra kollegor och partnerorganisationer i södra Afrika och våra medlemmar i Sverige ingår som en viktig del i arbetet. Resor i både Sverige och i södra Afrika ingår i tjänsten.

Praktisk information 

Omfattning: Heltid.
Placering: Stockholm. Regelbundna resor ingår i tjänsten.
Startdag: Enligt överenskommelse.
Lön: Afrikagrupperna tillämpar solidarisk lönesättning med en fast lönetrappa. Ingångslön på 32 880 SEK.
Kollektivavtal: Afrikagruppernas anställda omfattas av kollektivavtal för Ideella Organisationer mellan KFO och Unionen.

Afrikagrupperna tror på god balans mellan arbetstid och fritid och tillämpar därför 35 timmars arbetsvecka vid heltidsarbete, samt erbjuder våra anställda 32-34 semesterdagar (ökningen sker samma år du fyller 40 år).